Работи се за реализиране на първия мандат. Преговорите между ПП-ДБ и

...
Работи се за реализиране на първия мандат. Преговорите между ПП-ДБ и
Коментари Харесай

Асен Василев: Работи се за реализиране на първия мандат. Преговорите продължават

Работи се за осъществяване на първия мандат. Преговорите сред ПП-ДБ и ГЕРБ не престават.

Това съобщи министърът на финансите Асен Василев. Той отхвърли да разяснява ясни ли са имената на бъдещите министри и дали ще остане отпред на Министерството на финансите.

По мотив вчерашните рецензии от Международния валутен фонд за неприятна събираемост и потребността от унищожаване на 10% плосък налог и въвеждането на напредничав Василев акцентира, че от 20 години МВФ упорства за повдигане на налозите. Не се съгласи и с рекомендацията за възобновяване на 20 на 100 Данък добавена стойност с аргумента, че където е нужно ставката е възобновена.

" Данък добавена стойност е върнато на 20% ставка на всички места, като се изключи бранша на ресторантьорството ", уточни Василев и добави, че това се предлага и от Министерството на финансите.

Той посочи, че " инфлацията спада много бързо ".

" Този месец е 3,3%, което е под референтната стойност, необходима за приемането ни в еврозоната ".

Василев напомни, че инфлацията се следи 12 месеца обратно и че въпросът е кога ще успеем да стигнем междинното равнище, което да падне под референтната стойност.

" Нашите прогнози са, че това ще се случи някъде сред юни и септември ", увери министърът.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР